Kadın Hikayeleri

Bu web sayfasında her kadının çok zor koşullarda dahi harekete geçecek gücü kendinde bulabildiğini, bu gücü bulduğunda birçok şey yaratabildiğini bulacaksınız.

Her kadının hikayesi içinde onun ürünlerine ve ürünlerini tanıyabileceğiniz sosyal medya adreslerine de ulaşacaksınız. 

Müthiş hamur işleri, ekmekler, turşular, sirkeler, peynirler, pekmezler, salçalar, nar ekşilerini içeren gıda üretimi en fazla yapılıyor.

Kişisel bakım hizmeti verilen işler ikinci büyük grup.   Bunlar kuaförlük, kozmetik satışı, masaj, el ayak bakımı, diyetisyenlik ve beden terapileri de içeren işler.

Üretim ve pazarlama üzerinden giyim konusunda çalışanlar üçüncü grubu oluşturuyor. Örgü, tasarım, dikiş, nakış, pazarlama ağı kurma, pazarlama.

Tüm bunların yanında oto yıkamacı, halı yıkama, bilgisayar tamircisi, avizeci tasarım ve satışı, büfe işletmecisi ve gruplanamayan işlerde de kadınları görüyoruz.

Adile Beyazıt: Doğal Süt Ürünleri ve Zeytin!

Adile hayvancılıkla geçimini sağlıyor. İşe ilk olarak besicilikle başladı fakat, gelirin az olması nedeniyle farklı bir yol arayıp inek alarak süt ürünleri üretmeye karar verdi. Sütten elde ettikleri peynir, tereyağı ve yoğurt ile hem siparişler alıp hem de haftada bir…

Devamını Oku »

Gülseren Ünal: Hatay’ın Leziz Nar Ekşisi!

Gülseren, Antakya’nın bir köyünde doğdu ve çocukluğundan itibaren hayvancılık ve bahçecilikle uğraştı. Evlendikten sonra da bu işleri sürdürerek ailesine destek oldu. Üç çocuğunu okutabilmek ve evini geçindirebilmek için süt ürünleri üretiyor, mevsimlik sebzeler ve yeşillikler ekip manava satıyordu. Bununla birlikte…

Devamını Oku »

Feride Önal: Taptaze Süt Ürünleri

Feride, çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraşıyor. Depremden önce ineklerini sağıyor, elde ettiği sütü köye gelen sütçüye satarak geçimini sağlıyordu. Bu gelirle hem evin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de çocuklarının eğitimine destek oluyordu. Ancak 6 Şubat depremleriyle her şey değişti. Elektrik kesintileri nedeniyle…

Devamını Oku »

Yeliz Köşker: Bakım Uygulamaları İle Cildin Işıldasın!

“Kadın girişkenliği her şeyi değiştirir! Ben çalışmaya başladıktan sonra; hayata, evliliğime, evime, çocuklarıma bakış açım değişti. Keşke çocuklarımı bu bakış açısıyla yetiştirseydim. Kadına, mutluluğa bile bakış açım değişti.” Yeliz’in hikâyesi 7 yıl önce başladı. Çalışmak istiyor, ancak nereden başlayacağını bilemiyordu.…

Devamını Oku »

Aylin Atar: Çocuklar İçin Jimnastik ile Güçlü Bir Gelecek!

Aylin, Hatay’daki tek Ritmik Jimnastik Antrenörü ve Hakemi olarak, 3-15 yaş arası çocuklara jimnastik eğitimi veriyordu. Yaklaşık 8 yıldır bu işi resmi olarak yapıyor ve jimnastiği bölgesinde yaygınlaştırmak için büyük bir çaba gösterdi. Hatay’da jimnastik çok bilinen bir spor dalı…

Devamını Oku »

Seher Turunç Çapar: Her Kombine Uygun Aksesuarlar!

Seher, 2019 yılında kendi işini kurma hayaliyle yola çıktı. Çantalara olan ilgisi ve satış yapma fikri onu harekete geçirdi. İşini büyütmek için bir plan yaparken, İnci’ye birlikte çalışmayı teklif etti. İkisi birlikte bir Instagram hesabı açarak çanta satmaya başladı. Zamanla…

Devamını Oku »

İrem Kurtoğlu: Saç Tasarımı ve Bakım!

İrem’in kuaförlük tutkusu küçük yaşlarda başladı. Ailesi onun bu ilgisini fark edince, yaz tatillerinde bir kuaför salonuna göndererek meslek öğrenmesini sağladı. Yaz aylarını kuaförlerde geçirerek pratik yaptı, okul döneminde ise videolar izleyerek kendini geliştirdi. Öğrendiklerini önce ailesi, arkadaşları ve çevresinde…

Devamını Oku »

Aynur Büyükaşık: Ben vazgeçmedim, siz de vazgeçmeyin!

Aynur, fotoğrafçılık mesleğine çocuk yaşlarda babasının yanında başladı. Yaz tatillerinde, okul çıkışlarında, bulduğu her fırsatta babasının işyerine giderek fotoğrafçılığı öğrenmeye çabaladı. Babasıyla birlikte çalışarak hem destek oldu hem de gelir elde etti. Aynur, fotoğrafçılığı sadece bir meslek olarak değil, babasından…

Devamını Oku »

Vildan Mullaoğlu: Yoga ile Hayatına Denge Kat

Vildan, üniversite yıllarında farklı işlerde çalıştı, ancak evde olduğu süre boyunca takı yapımına yöneldi. Ürettiği takıları kuaförlerle anlaşarak kuaför dükkanlarında sattı. Bir süre sonra ahşap boyama işine geçti ve bu alanda ustalaştı. Ancak 6 şubat depremlerinden sonra alanlardan tamamen çekildi.…

Devamını Oku »

Ceylan Ergin: Katkısız, Doğal ve Geleneksel Ürünler

Ceylan, uzun yıllar bahçelerde gündelikçi olarak çalıştı, ancak bu işten yeterli kazanç sağlayamıyordu. Ne yapabileceğini düşünürken, evde turşu ve zeytin yapmaya başladı. Ürünlerini satmak için bir şarküteri ile anlaştı ve aynı zamanda çevresine de satış yapmaya başladı. Kısa süre içinde…

Devamını Oku »

Pelin Akbaş: Bakım Hizmetleri ile Kendinizi Yenileyin!

Pelin, 2022 yılına girerken güzellik bakımı alanında eğitimler almaya başladı. Eğitimlerini tamamladıktan sonra birkaç cihaz satın aldı ve evinde bir oda düzenleyerek çalışmaya başladı. Ancak depremle birlikte işine ara vermek zorunda kaldı.  6 ay boyunca çadırlarda gönüllü öğretmenlik yaparak insanlara…

Devamını Oku »

Şirin Yılmaz: Doğru Gübreleme ve İlaçlama ile Sağlıklı Ürünler

Ziraat mühendisi olan Şirin, Manisa’da bir ihracat firmasında çalıştıktan sonra Hatay’a döndü ve burada gübre, ilaçlama ve botanik alanında çalışmaya başladı. Gerekli sertifikaları aldıktan sonra, 2013 yılında kendi işyerini kurarak girişimcilik yolculuğuna başladı. Müşterileri, Şirin’i sadece ilaç ve gübre satışı…

Devamını Oku »

Hülya Özbayram: Yaşam Koçluğu ile Kendine Bir Adım

Yaşam Koçluğu ve Rehberliği yapan Hülya, evinin bir odasını işine ayırdı ve vergi levhası alarak işini resmileştirdi. Aynı zamanda bir kurs merkezinde rehber öğretmeni olarak çalışmaya başladı.Her şeyi yoluna koymuşken, 6 Şubat depremleri hayatını yeniden başa sardı. Depremde evi yıkılınca,…

Devamını Oku »

Sade Bilgin: Taptaze Kahve ve Ev Yapımı Lezzetler

Sade’nin en büyük hayali kendi işyerini kurmaktı. Ancak iş tecrübesi olmadığı için nereden başlayacağını bilmiyordu. Bir kursun kantin işletmecisi olarak başvurdu ve işletmeye başladı. Her gün sabah 07.00’de büfesini açıyor, sıcak ve soğuk içecekler ile tost yaparak geçimini sağlıyordu. Zamanla…

Devamını Oku »

Tuğçe Duman Pedük: İpekle Şık Tasarımlar

Tuğçe, ipek böceği yetiştiriciliği ve dokumacılıkla uğraşan bir ailede büyüdü. Kumaşlara ve kıyafet tasarımına olan ilgisi çocukken başladı. Bu tutku, eğitim seçiminde de etkili oldu ve önce Tekstil Mühendisliği ardından Moda Tasarım okudu. İstanbul ve Bursa’da deneyim kazandıktan sonra Hatay’a…

Devamını Oku »

Gizem Kuş: Tasarım Tırnaklar ve Işıldayan Bir Cilt!

Gizem, kuaförlük eğitimleri aldı. Eğitimlerini tamamladıktan sonra ilk malzemelerini aldı ve mesleğini yapmaya başladı. Bir yandan çalışıyor, bir yandan da evinde pratik yaparak kendini geliştiriyordu. En büyük hayali, kendi güzellik salonunu açmaktı. Ancak tam bu süreçte 6 Şubat depremleri oldu.…

Devamını Oku »

Leyla Dağ: Trend ve Şık Kıyafetler!

Leyla, pandemi döneminde gelir getirici bir iş yapması gerektiğine karar verdi. Çocuklarının eğitimine destek olmak, ev ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaya başladı. Önce tandır ekmeği yaptı, bahçeden meyve toplayarak bunları çevresine sattı. Ancak bu işlerden elde ettiği gelir çok düşük…

Devamını Oku »

Selda Akkaya: Tarladan Mutfağa Doğal Salça

Çiftçi bir ailede büyüyen Selda, evlendikten sonra da çiftçiliğe devam etti. Eşiyle birlikte toprak kiralayarak üretim yapmaya başladı. Ancak yıllar geçtikçe çiftçilikten elde edilen gelirin azaldığını fark etti. “Ürünün ekiminden hasadına kadar büyük bir emek veriyoruz. Ama emeğimizin karşılığını alamadığımızda…

Devamını Oku »

Sara Aksoy: Geleneksel Tatlar, Temiz ve Doğal Üretim!

Sara, çiftçi bir ailede büyüdü ve evlendikten sonra da çiftçilik yapmaya devam etti. Tarlada ekin ekip biçti, ot yoldu, yaz-kış demeden çalışarak mevsimlik sebze, meyve ve yeşillikler yetiştirdi. Ancak çiftçilikle sınırlı kalmadı; biber salçası, domates salçası, pul biber ve zeytin…

Devamını Oku »

Şirvan Ekşi: Deniz Kenarında Taptaze Balık Ekmek!

Şirvan, çocukluğundan beri tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Evlendikten sonra da hem tarlada çalışıyor hem de evde ineklerine bakıyordu. İneklerinin sütünden tereyağı ve çökelek yaparak sipariş üzerine satış yapıyor, böylece ev ekonomisine katkı sağlıyordu. “Çocukluğumdan beri tarımla ve hayvancılıkla uğraşıyorum, hep…

Devamını Oku »

Eylem Yavuz Sınık: Saç Bakımında 20 Yıllık Tecrübe

Eylem, 20 yıldır kuaförlük yapan ve mesleğine tutkuyla bağlı bir kadın. Kuaförlüğe duyduğu aşk, onu başkasının yanında çalışmaktan ziyade kendi işyerini açmaya itti. Bu hayalini gerçekleştirmek için 8 yıl önce kredi çekerek kendi kuaför dükkânını açtı. O dönemde kızı henüz…

Devamını Oku »

Sevcan Turunç: El Yapımı Dondurma! Serinleten Lezzet!

Sevcan, evin geçimine katkı sağlamak ve çocuklarının eğitimine destek olmak için pek çok farklı işte çalıştı. Depremden önce ev temizliğine gitti, marketlerde çalıştı, gelinlikçide gelinlik üstleri işledi. En son bir marketin pasta, börek ve tatlı bölümünde çalışıyordu. İşini severek yapıyordu…

Devamını Oku »

Sevil Binici: Saç Bakımında Usta Eller!

Sevil, neredeyse çocukluğundan beri kuaförlüğe duyduğu aşkı hiç kaybetmeden mesleğini yapıyor. Tam 19 yıl yurtdışında çalışan Sevil, orada küçük bir işyeri kurdu ve tadilatını bile kendi yaparak hayalini gerçeğe dönüştürdü. Baskılara ve karşılaştığı tüm zorluklara rağmen işini sürdürerek kadınlara istihdam…

Devamını Oku »

Nehir Yüksek: Profesyonel Cilt Bakımı, Lazer ve Tırnak Uygulamaları

“Kendinize güvenin, çünkü yapamayacağımız hiçbir iş yok!” Nehir, 2007 yılından beri kuaförlük alanında eğitimler alarak kendini geliştirdi. Mesleğine evinde başladı, zamanla talebe göre evlere giderek kuaför hizmetleri sundu. Bu süreçte hem deneyim kazandı hem de kendisine sadık bir müşteri kitlesi…

Devamını Oku »

Dilan Yoğun: Manikür, Kalıcı Oje ve Daha Fazlası!

Dilan, depremden önce Samandağ’da bir güzellik merkezinde çalışıyordu. Ancak 6 Şubat depremleri nedeniyle işyeri kapandı ve yeni bir iş bulmakta zorlandı. Bir süre, çalıştığı merkezin yeniden açılmasını bekledi. Ancak işyeri açıldığında deprem nedeniyle küçülmeye gitmiş ve bazı çalışanlarını işten çıkarmak…

Devamını Oku »

Burcu Bihan S.: Halı, koltuk, battaniye ve oto yıkama işinde Burcu’ya güvenebilirsiniz.

Burcu, bir fizyoterapist. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir yıl bir rehabilitasyon merkezinde, sonrasında bir sivil toplum kuruluşunda fizyoterapistlik yaptı. Depremden sonra bir yıl işsiz kaldı, işine ara verdi. İş arayışına giren Burcu, küçük bir kızı olduğu için kendi işini kurup…

Devamını Oku »

Esiye Hamderi: El Örgüsü Çantalarıyla Markalaşıyor!

“Projeye başvurdum ama hiç umudum yoktu. Beni aradığınızda işime daha çok sarılmam gerektiğini düşündüm. Malzemeler gelince çok şaşırdım, bu kadarını hiç beklemiyordum. MaviKalem sayesinde maddi ve manevi olarak kendime geldim, iyi hissettim. Bu dönemde benim için en önemli şey manevi…

Devamını Oku »

Nuriye Aytaç: Hatay’ın meşhur yöresel lezzeti kömbeyi bir de Nuriye’den tadın!

“Aslında kadınlar çok şey yapıyor, çok emek veriyor ama ellerine para geçmediği için bu emek yokmuş gibi davranılıyor. Biz kadınlar olarak emeğimizin karşılığını almıyoruz, hep bir çaba içerisindeyiz.” Nuriye, depremden sonra evin gelirine katkı sağlamak amacıyla Hatay’ın yöresel lezzeti kömbe…

Devamını Oku »

Eda Hüseyinsinoğlu: Şifalı Baharatlarla Sofranıza Lezzet Katın!

“Bu işi iyi ki yapıyorum, iyi ki insanlar arasındayım ve iletişim kuruyorum. Bunun için çok mutluyum. Daha önce çok duygusaldım, ama esnaflık bana güçlü, sabırlı ve dirayetli olmayı öğretti. İşimi severek yapıyorum.” Eda, üniversitede Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.…

Devamını Oku »

Nuriye Arslan: Doğal Üretimle Geleneksel Lezzetler!

Nuriye Arslan, biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, katıklı ekmek gibi yöresel yiyecekler üreterek ev ekonomisine ve çocuklarının eğitimine katkıda bulunuyor. Tam 12 yıldır evinde üretim yaparak gelir elde eden Nuriye, işine önce çevresine ve tanıdıklarına satış yaparak başladı. Çocuklarının şehir…

Devamını Oku »
Başa dön tuşu